Pt. comenzi/For orders

berries@yakblumenhaus.ro

1.Arbusti/Shrubs/Sträucher

1.1 AFINI DE CULTURA (Vaccinium Corymbosum) diverse soiuri, de la 8,9 lei lei/buc pana la 32,9 lei/buc.-in ghiveci, produsi in Germania(Wilhelm Dierking Beerenobst sau Heinz Clasen Container-Baumschulen)

1.1.1 SOIURI TIMPURII:-DUKE, HURON, PATRIOT, REKA, SPARTAN si Hannah's Choice.

1.1.2 SOIURI DE SEZON:-BLUECROP, BLUEGOLD, CHADLER, NELSON, CHADLER, TORO, BONUS, CIPRIA si DENISE BLUE.

1.1.3 SOIURI TARZII:-BRIGITTA, ELLIOT, AMA, AURORA, CENTRA BLUE, ELIZABETH, GOLDTRAUBE si SKY BLUE.

 OFERTA MATERIAL SADITOR

PRIMAVARA 2019

AFINI IN GHIVECI

PRODUSI IN GERMANIA(DIERKING)

2 ani

20-30 cm

3 ani

35-60 cm

4 ani

40-70 cm

10-99 buc


25lei/buc

35lei/buc

100-499 buc. LIVRARE GRATUITA!

19,9 lei/buc.

23,9 lei/buc.

32,9 lei/buc.

500-999 buc. LIVRARE GRATUITA!

13,9 lei/buc.

15,9 lei/buc.

22,9 lei/buc.

peste 1000 buc.LIVRARE GRATUITA!

8,9 lei/buc.

9,9 lei/buc.

12,9 lei/buc.

*peste 100 buc.Livrarea Gratis !!!!

 

Tehnologia de plantare a afinilor

*Locatia ideala a viitoarei plantatii de afin trebuie sa fie:

  • situata intr-o locatie cat mai expusa la soare;
  • sa aiba asigurata drenarea apei;
  • sa se infiinteze pe un teren fara buruieni si bine lucrat;
  • sa asigure accesul la o sursa de apa pentru irigare si energie electrica;

 

*Cerinte de sol pentru plantarea afinului

Afinii se dezvolta cel mai bine in soluri acide, cu un pH situat intre 4,5 - 5,5, cu un aport bun de materie organica afanat si bine drenat. Corectarea parametrilor solului se face prin inglobarea in sol a unui amestec de rumegus de conifere si/sau turba, precum si alti corectori de aciditate, dupa caz. Dozarea amestecurilor de turba, rumegus si corectori de aciditate trebuie facuta in baza unei analize de sol. De aceea este important sa se faca analize de sol inca din faza de proiect, pentru a putea evalua cat mai realist costurile si necesarul de substante pentru corectarea parametrilor solului.In lipsa unui sol corespunzator, care sa aiba mai ales aciditatea in intervalul mentionat si care este sarac in materie organica, cultura de afin se va dezvolta lent si cu multe pierderi de plante si recolta.


*Perioada optima de plantare

Perioada optima de plantare este toamna si primavara. Insa datorita faptului ca afinii pe care noi ii oferim sunt livrati in ghiveci cu sol la radacina (turba), ei pot fi plantati in tot timpul anului cu exceptia perioadei cand solul este inghetat, insa conditia esentiala este sa poata fi udati imediat dupa plantare daca sunt plantati in perioada de vegetatie.

Pentru plantarea de toamna sau primavara, randurile se pregatesc din vara, cel tarziu toamna devreme, datorita conditiilor meteo nefavorabile, care pot face imposibile lucrarile agricole mai tarziu. Daca la plantare afinii nu mai sunt in vegetatie (nu mai au frunze) sistemul de irigatii se poate instala primavara, deoarece iarna nu se iriga.

Cei care doresc sa infiinteze o cultura de afin, trebuie sa se asigure in primul rand ca detin un sol acid, cu un pH intre 4,5 – 5,5. De asemenea, este nevoie ca solul sa prezinte un aport bun de materie organica, sa fie bine afanat si drenat. Cand se doreste o corectie a parametrilor solului, se recomanda inserarea unui amestec de turba sau rumegus de conifere, alaturi de corectori de aciditate. In functie de distantele de plantare, densitatea pe un hectar poate fi cuprinsa 3.500 si 6.000 de plante/hectar.(standard 1m inre plante si 2-3m intre randuri)1.2 AGRISI (Ribes uva-crispa) diverse soiuri la 8 lei/buc.

1.3 COACAZI (Ribes nigrum) diverse soiuri(Tinker,Black Down,Black Reward/Jonkheer Van Tets,Red Lake,Rondom,Stantza/Margaritar) la 8 lei/buc.

1.4 MURI (Rubus fruticosus) diverse soiuri(Silvan,Waldo,Smoothstem,Thorn) Free la 8 lei/buc.

1.5 ZMEURI (Rubus idaeus) diverse soiuri(Latham G,Citria,The Latham,Taylor,Cayuga) de la 8 lei/buc.

POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR

- Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare de la primire, doar daca este USCAT definitiv sau peste 80% DETERIORAT din transport !

- Metoda de retur: Inlocuirea produsului cu alt produs similar !!!
- Costul transportului va fi suportat de catre cumparator !!!
Va multumim pentru intelegere.