ATENTIE !

*CULOAREA TRANDAFIRILOR POATE DIFERI O NUANTA FATA DE POZELE PREZENTATE CA URMARE A CALITATII SOLULUI, A POZITIONARII ACESTORA FATA DE SOARE, DE CANTITATEA DE APA CARE LI SE ASIGURA, PRECUM SI ATENTIEI CARE LI SE ACORDA!

*NU NE ASUMAM EVENTUALELE DIFERENTE DE NUANTA A TRANDAFIRILOR IN REALITATE FATA DE POZELE DE PREZENTARE! MULTUMIM !!!

Pt. comenzi/For orders

rose@yakblumenhaus.ro

Trandafiri/Roses/Rosen

Trandafirul, cunoscut din cele mai vechi timpuri, este astazi aproape nelipsit din gradinile noastre. Pentru a avea o gradina de vis trebuie sa fim foarte atenti ce alegem, unde amplasam si sa respectam regulile de plantare/intretinere a trandafirilor.

1.TRANDAFIRI  cu tija inalta -TIP POMISOR

1.1 Theahibrizi tip pomisor produsi in Germania(ROSEN TANTAU)

2.TRANDAFIRI - TeaHybrid, Polyantha si Urcatori/Cataratori

2.1.1 Butasi TeaHybrid produsi in Germania(ROSEN TANTAU, KORDES)

2.1.2 Butasi Polyantha produsi in Germania(ROSEN TANTAU, KORDES,D.AUSTIN)

2.1.2 Butasi Cataratori produsi in Germania(ROSEN TANTAU, KORDES,D.AUSTIN)

2.2.1 Butasi TeaHybrid si Polyantha produsi in Franta(G.Delbard, Meilland)

2.2. Butasi Cataratori produsi in Franta(G.Delbard, Meilland)

3.Sfaturi pentru plantarea butasilor de trandafir:
    Trandafirii se planteaza toamna in Septembrie-Noiembrie si Martie-Mai, de preferat in locuri care primesc cel putin 4 ore de soare pe zi, sunt foarte sensibil la umbrire, nu vor inflorii.
    Plantarea propriu-zisa se poate face fie toamna incepand din luna Septembrie si pana la inghetul pamantului, fie primavara de la dezghetul pamantului si pana la inceputul lunii Mai.
  • Groapa de plantare trebuie sa fie de 30-40 cm latime si 30-40 cm adancime. 
  • Butasii se aseaza in groapa  pana la altoi sau cu 3-4 cm mai adanc. Pamantul folosit la acoperirea radacinilor se amesteca cu mranita, turba sau ingrasaminte chimice. La sfarsitul plantarii se uda si se ridica un musuroi la baza butasului(iarna).
  • Trandafirii teahibrizi se planteaza la 40-60 cm distanta, iar cei urcatori si cu trunchi inalt la 1,5-2 m. Pentru a realiza gard viu din trandafiri distantele se reduc cu 20-30 cm, in functie de soi.

4.INFORMATII DESPRE TRANDAFIRI

 

4.1 Trandafirii TeaHybrid sunt cei mai cunoscuti si mai apreciati pentru eleganta, marimea si parfumul florilor dar si pentru multiplele variante de folosire a acestora. Inaltimea lor poate varia de la 0,6m pana la 1.5m.

 Produc flori mari, remarcabile prin tinuta si coloritul lor. Florile pot creste separat sau cu cativa boboci adiacenti. Bobocii sunt in general alungiti si gratiosi. Fiecare trandafir este prins de o tulpina mare si inalta.

 Acesti trandafiri sunt potriviti pentru ansambluri florale, pentru plantarea sub forma izolata sau pentru cultura florilor de taiat.

 Varietatile recente sunt foarte rezistente la boli si intemperii, sunt foarte remontanti.

 

4.2 Trandafiri Polyantha se caracterizeaza prin numeroasele lor flori, destul de mici si grupate in buchete.

 Polyantha sunt foarte floriferi si foarte remontanti. Sunt folositi mai ales pentru parcuri, borduri sau plantari in masive. Varietatile obtinute recent prin selectie au flori mirositoare.

 

4.3 Trandafirii urcatori (cataratori) varietatile obtinute au flori mari sau flori in buchete. Ei sunt in general desemnati prin literele “Clg” (prescurtarea termenului englezesc climbing-urcator). Se disting urcatorii remontanti si neremontanti.

 Acesti trandafiri sunt destinati impodobirii stalpilor, pergolelor, trunchiurilor copacilor batrani, sau ziduri umbrite sau insorite, in functie de varietate.


 4.4 Trandafirii cu trunchi si coroana au un trunchi inalt de 1,20-1,50 m si care se continua cu o coroana formata din 4-6 ramuri.

 Aspectul caracteristic de arbore mic al acestei specii este obtinut prin grefarea unei varietati horticole pe o tulpina portaltoi (in general de maces). Tulpina masoara 1,2m sau chiar mai mult. In functie de varietatea obtinuta prin selectie, se obtine un trandafir cu flori mari sau cu flori in buchete. Forma acestor trandafiri permite plantarea lor individuala, pe marginea aleilor sau in mijlocul unui ansamblu floral. 

POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR

- Produsul se poate returna in maxim 3 zile lucratoare de la primire, doar daca este USCAT definitiv sau peste 80% DETERIORAT din transport !

- Metoda de retur: Inlocuirea produsului cu alt produs similar !!!
- Costul transportului va fi suportat de catre cumparator !!!
Va multumim pentru intelegere.